Tjestenina s repovima kozica

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s repovima kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s repovima kozica.

Lagan i ukusan obrok koji će Vam svakako jednostavnošću pripreme olakšati ove vruće dane, ostavit će Vaše ukućane s trajnom željom za još jednim tanjurom. Dopustite im u tom slučaju još pokoji zalogaj, nije prekalorično!

Tjestenina s repovima kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s repovima kozica. - plodovi mora (morskih kozica, škampa ili gambora), tjestenina ((linguine n°15)), naranča, limun, češnjak, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sir ribanac, sol i papar, Prije svega repove kozica odvojili smo od glava i izvadili iz oklopa. ; U sjekač ulijemo sok od naranče i limuna, dodamo naribane korice naranče i limuna, očišćene režnjeve češnjaka, ulijemo maslinovo ulje i izradimo umak. ; Dobiveni umak ulijemo u tavu, dodamo očišćene repove kozica i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim umak popaprimo, dodamo sjeckani peršin, tjesteninu koju smo skuhali po uputama na pakiranju, posipamo naribanim sirom ribancem, dobro izmješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega repove kozica odvojili smo od glava i izvadili iz oklopa.
  2. U sjekač ulijemo sok od naranče i limuna, dodamo naribane korice naranče i limuna, očišćene režnjeve češnjaka, ulijemo maslinovo ulje i izradimo umak.
  3. Dobiveni umak ulijemo u tavu, dodamo očišćene repove kozica i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Zatim umak popaprimo, dodamo sjeckani peršin, tjesteninu koju smo skuhali po uputama na pakiranju, posipamo naribanim sirom ribancem, dobro izmješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: