Tjestenina s tunom i cherry rajčicama

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s tunom i cherry rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tunom i cherry rajčicama.

Ako niste raspoloženi za dugo stajanje ispred štednjaka, a želite pojesti nešto brzo, ukusno i zdravo, ovo je pravi recept za vas. Tjestenina u umaku od tune, rajčica i crnih maslina je uvijek dobrodošla na tanjuru.

Tjestenina s tunom i cherry rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tunom i cherry rajčicama. - tuna, mini rajčica, tjestenina ((spaghetti)), pasirana rajčica, češnjak, origano (sušenog), masline (crnih, iskoštenih), bijelo vino, mažuran, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute. ; Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute.
  3. Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  4. U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: