Tjestenina s umakom Bolognese

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s umakom bolognese
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom bolognese.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, dodamo naribanu mrkvu i sastojke na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekšaju. Kad su sastojci omekšali, u tavu protisnemo češnjak i dodamo mljeveno meso.
  2. Kad ispari tekućina od mesa u tavu dodamo suho crno vino, narezani celer i koncentrat rajčice.
  3. Nakon dvije minute miješanja dodamo šećer, mljevenu crvenu papriku s aromom dima, lovorov list, origano i juhu.
  4. Umak kuhamo na laganoj vatri 20-tak min, lagano miješajući. U lonac s vrelom posoljenom vodom kuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju.
  5. U čistu zdjelu ulijemo vodu, dodamo brašno i izmiješamo pjenjačom, potom dodamo u tavu s mljevenim meso i dobro izmiješamo. Kuhamo 10-tak minuta dok umak ne zgusne. Kad je tjestenina gotova, poslužimo je na tanjure i preko stavimo umak bolognese.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: