Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate.

Tartufata je umak od tartufa, šampinjona, maslina, maslinovog ulja, biljnog ulja, soli i papra. A kako se je uklopila sa svojim daljim rođakinjama bukovačama te tjesteninom, pogledajte u našem kratkom filmiću!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta.
  6. Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: