- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s vrganjima i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s vrganjima i šampinjonima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g
- maslac, 1 žlica
- luk, 1/2 glavica
- češnjak, 1 režanj
- vrganji, 15 g sušenih
- šampinjoni, 250 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- naribani tvrdi sir, 60 g
- mesna juha, 100 ml
- provansalska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelicu stavimo močiti sušene vrganje. Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine.
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu na maslinovo ulje dodamo nasjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. Kad je luk pomalo omekšao, preko njega protisnemo režnjeve češnjaka, pričekamo da češnjak pusti miris i odmah zatim preko luka stavimo omekšale ocijeđene vrganje koje malo prepržimo.
- Potom u tavu dodamo šampinjone te sve zajedno pržimo na jakoj vatri dok se gljive ne opuste. Gljive začinimo s malo provansalskih začina, ulijemo malo juhe i dodamo procijeđenu kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |