Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom.

Shiitake gljive su izuzetno zdrave, a u Aziji se čak vjeruje da sadrže sastojke potrebne za pripravu „eliksira života“. Međutim mi od njih nismo radili nikakve eliksire, već jedno jako ukusno jelo s dodatkom domaće tjestenine i mladog luka.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Shiitake gljive prerežemo napola, mladi luk narežemo na kolutiće i bijeli dio odvojimo od zelenog.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu te kuhamo na srednje jakoj vatri, dok tekućina napola ne ispari.
  5. Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  6. Nakon 3-4 minute, kad je tekućina napola isparila, dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pirjamo jednu minutu.
  7. Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s gljivama i mladim lukom, dodamo zeleni dio mladog luka, popaprimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: