Tjestenina sa sušenim rajčicama i rukolom

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mini rajčice operemo i očistimo, prerežemo po pola i složimo s prerezanom stranom prema dolje po dnu vatrostalne posude. Mini rajčice pokapamo s malo ulja, posipamo sa šećerom u prahu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, 1 sat i 30 minuta.
  2. U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo nasjeckani luk, na listiće narezani češnjak, sastojke malo posolimo i na laganoj vatri pržimo da češnjak ne zagori. Nakon 3-4 minute prženja u tavu dodamo tjesteninu i lagano promiješamo, dodamo suho bijelo vino, povrtnu juhu i tjesteninu te kuhamo dok tekućina ne ispari, 15-tak minuta.
  3. Gotovu tjesteninu pokapamo s malo maslinovog ulja, svježeg papra i dodamo rukolu.
  4. Tjesteninu poslužimo i preko tjestenine složimo pečene mini rajčice i posipamo s malo naribanog sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: