Tjestenina u umaku od bundeve

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tjestenina u umaku od bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od bundeve.

Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s bundevom i kravljim sirom. Pogledajmo!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta.
  5. Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari.
  6. Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak.
  7. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.49
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: