Tod nam pla – tajlandski kolačići od bijele ribe sa začinima

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tod nam pla - tajlandski riblji kolačići od bijele ribe sa začinima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajlandske kolačiće od bijele ribe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre stavimo šećer ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.
  3. Zatim u posudu sjekača dodamo nasjeckanu ribu, preko ribe prelijemo riblji umak "nam pla", dodamo curry pastu, mladi luk i mahune, rižino brašno, jedno jaje, chilli s morskom soli, prethodno izmrvljene kikirikije u mužaru, sve zajedno zatvorimo i izradimo u jednoličnu smjesu.
  4. Od dobivene smjese izrađujem riblje okruglice. Ruke malo pobrašnamo kako nam se smjesa ne bi ljepila. Okruglice stavimo pržiti u duboko ulje. Kad su okruglice dobile žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
  5. U zdjelu napravimo umak, dodamo ocat u kojem smo rastopili šećer, zatim narezani luk i krastavac, jednu ljutu chilli papričicu koju smo očistili od koštica, malo posolimo i dodamo sjemenke sezama.
  6. Na tanjur posložimo riblje okruglice i poslužimo uz kiselkasti umak. Sve zajedno ukrasimo s malo svježeg korijandara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: