Topla salata od šparoga i tune

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Topla salata od šparoga i tune
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od šparoga i tune.

Jako fina salata sa šparogama i tunom iz konzerve, priprema se vrlo brzo, ali ostaje dugo u sjećanju. Zašto je tome tako, pogledajte u priloženom videu.

Topla salata od šparoga i tune - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od šparoga i tune. - šparoge, tuna iz konzerve ((fileta)), luk (srebrenca), masline (crnih), maslac, šećer, limun, balzamički ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega šparoge očistimo i narežemo na komade od tri centimetra, a luk na kolutove. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo šećer, prstohvat soli, šparoge, ulijemo limunov sok, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo žlicu maslinovog ulja, balzamički ocat, začinimo solju i paprom, i promiješamo. ; Zatim u tavu sa šparogama dodamo komadiće tune, izmiješamo i maknemo s vatre.; Tunu i šparoge stavimo na tanjur, prelijemo dressingom od maslinovog ulja i balzamičkog octa, ukrasimo kolutovima luka i maslinama, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega šparoge očistimo i narežemo na komade od tri centimetra, a luk na kolutove.
  2. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo šećer, prstohvat soli, šparoge, ulijemo limunov sok, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo žlicu maslinovog ulja, balzamički ocat, začinimo solju i paprom, i promiješamo.
  4. Zatim u tavu sa šparogama dodamo komadiće tune, izmiješamo i maknemo s vatre.
  5. Tunu i šparoge stavimo na tanjur, prelijemo dressingom od maslinovog ulja i balzamičkog octa, ukrasimo kolutovima luka i maslinama, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: