Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Topla salata s puretinom, šparogama i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu s puretinom, šparogama i mladim lukom.

Šparoge sadrže glutation, jedan od najsnažnijih antikarcinogena i antioksidansa, a kad im dodate puretinu i mladi luk, osim u zdravlju, uživat ćete i u sjajnom okusu ove salate.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limun operemo, naribamo mu koricu i sok iscijedimo, šparoge i mladi luk očistimo, operemo i narežemo na prutiće dužine 3 centimetra, a puretinu narežemo na kockice veličine zalogaja.
  2. U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kockice puretine, posolimo ih, promiješamo i pržimo sa svih strana 2-3 minute.
  4. Zatim dodamo narezane šparoge i mladi luk, masline, žličicu naribane korice limuna, šećer, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta.
  5. Za to vrijeme kruh narežemo na kriške, ispečemo ih u tosteru i rasporedimo na pladanj za posluživanje.
  6. Potom kriške kruha nadjenemo puretinom i povrćem, pokapamo aromatiziranim maslinovim uljem i sokom od limuna te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: