Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu s tvrdo kuhanim jajima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tavu stavimo iznad vatre, a za to vrijeme šunku narežemo na prutiće.
  2. Zatim u tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi te mu dodamo narezanu šunku i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Oprane rotkvice sada očistimo i narežemo na tanke ploške.
  4. Prije nego šunka počne poprimati boju u tavu dodamo mahune, sastojke izmiješamo i ostavimo da se na laganoj vatri i dalje griju. Za to vrijeme napravit ćemo dressing.
  5. U čistu zdjelu ulijemo malo ulja, iscijedimo sok od pola limuna, dodamo zrnati dijon senf.
  6. Odmah zatim dressing posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo malo šećera, svježe sjeckani peršin i sve dobro izmiješamo. Salata je spremna za posluživanje i vatru možemo ugasiti.
  7. Na tanjure prvo slažemo matovilac, po njemu rasporedimo rotkvice, pokapamo dressingom i stavimo šunku i mahune.
  8. Za kraj, tvrdo kuhana jaja narežemo na četvrtine i složimo ih preko salate, koju onda pokapamo s još malo dressinga.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: