- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplo hladnu salatu s tvrdo kuhanim jajima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kuhana šunka, 200 g
- zelene mahune, 200 g smrznute
- jaja, 4 komada tvrdo kuhana
- maslac, 40 g
- šećer, 1 žličica
- senf dijon, 1 žlica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- matovilac, 100 g
- rotkvice, 4 crvene
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tavu stavimo iznad vatre, a za to vrijeme šunku narežemo na prutiće.
- Zatim u tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi te mu dodamo narezanu šunku i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Oprane rotkvice sada očistimo i narežemo na tanke ploške.
- Prije nego šunka počne poprimati boju u tavu dodamo mahune, sastojke izmiješamo i ostavimo da se na laganoj vatri i dalje griju. Za to vrijeme napravit ćemo dressing.
- U čistu zdjelu ulijemo malo ulja, iscijedimo sok od pola limuna, dodamo zrnati dijon senf.
- Odmah zatim dressing posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo malo šećera, svježe sjeckani peršin i sve dobro izmiješamo. Salata je spremna za posluživanje i vatru možemo ugasiti.
- Na tanjure prvo slažemo matovilac, po njemu rasporedimo rotkvice, pokapamo dressingom i stavimo šunku i mahune.
- Za kraj, tvrdo kuhana jaja narežemo na četvrtine i složimo ih preko salate, koju onda pokapamo s još malo dressinga.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |