Torta od kesten pirea

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Torta od kesten pirea
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kesten pirea.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo, malo sode bikarbone, prstohvat soli i na suho izmiješamo sastojke.
  2. U drugu čistu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu, malo cimeta sa šećerom, 2 cijela jaja i sastojke izradimo ručnim mikserom. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, pola suhih sastojaka polako dodamo u zdjelu miješajući kuhačom. Ulijemo mlijeko, sastojke povežemo te dodamo preostalu polovicu smjese suhih sastojka.
  3. Stjenke kalupa namažemo maslacem i posipamo s malo krušnih mrvica. Na dno kalupa stavimo papir za pečenje. U pripremljeni kalup istresemo pripremljenu smjesu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40 minuta. Podlogu za torte izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi.
  4. Ohlađenu tortu premažemo s rumom, stavimo šlag i protisnemo kesten pire.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: