Torta od kestena

  • 100 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena.

Evo kraljice jesenskih svečanosti – torte od kestena! Spoju kestena i čokolade mnogi ne mogu odoljeti, a kestenu pripemljenom u ovom obliku ne bi mogli reći ne ni najzagriženiji kestenomrsci!

Torta od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od kestena. - kesten pire, kesten (kuhanih i očišćenih), mlijeko, maslac, čokolada za kuhanje, jaje, šećer, vanilin šećer, rum, brašno, šećer u prahu, U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno. ; Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi. ; Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. ; Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi.
  2. U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom.
  3. Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno.
  4. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak).
  5. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  6. Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi.
  7. Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice.
  8. Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: