Torta od mljevenog mesa

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Torta od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa.

Ova slana torta za podlogu ima sloj pažljivo pripremljenog i začinjenog mljevenog mesa, kako bi nakon pečenja ostalo mekano i sočno. Nadjev podsjeća na pizzu: sloj rajčice, šampinjona, malo luka i pancete, ribanog sira... i vrlo brzo pred vama je neobično jelo za cijelu obitelj!

Torta od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa. - mljeveno meso (miješanog), žemlja, jaje, peršin (sjeckani), slatka mljevena paprika, rajčica, šampinjoni, luk, panceta, paprika (crvena), paprika (zelena), sir tilzit, vlasac (sjeckani), ulje, sol i papar, U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa. ; Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena. ; Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa.
  2. Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice.
  3. U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  4. Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.
  6. Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: