Torta od muškatne bundeve s jabukama

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od muškatne bundeve s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od muškatne bundeve s jabukama.

Da jesen ima zaštitni znak, zasigurno bi se na njemu našle i jabuka i bundeva. Ali budući da jesen još nema vlastiti brand, odlučili smo joj u tome malo pomoći, pa smo stvorili ovaj recept u kojem se nalaze ta dva njena lica. Vama na uživanje...

Torta od muškatne bundeve s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od muškatne bundeve s jabukama. - muškatna bundeva ((cucurbita moschata - argenta)), jabuke, lisnato tijesto, mlijeko, jaje, šećer, vanilin šećer, gris, limun, slatko vrhnje, Bundevu operemo, te očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio narežemo na listiće, stavimo u lonac, prelijemo mlijekom, poklopimo i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme operemo i očistimo jabuke, naribamo ih i ocijedimo (sok od jabuka ne bacamo). ; Prokuhanu bundevu stavimo u multipraktik, dodamo 2 jaja, šećer i vanilin šećer, gris, naribanu limunovu koricu, 50 ml vrhnja, poklopimo i sve zajedno dobro izradimo. Zatim u multipraktik dodamo ocijeđene jabuke, još jednom kratko sve zajedno izmiješamo i smjesa je gotova. ; Lisnato tijesto izvaljamo na debljinu pola cm i pomoću okruglog dijela kalupa za torte izrežemo krug. Izrezano tijesto premjestimo na dno kalupa za torte, nadjenemo ga pripremljenom smjesom od bundeve i poravnamo.; U zdjelicu stavimo jedan žumanjak, ulijemo preostalo slatko vrhnje, sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu, te njome prelijemo smjesu od bundeve. ; Ovako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, 60-70 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi preko noći, te ga poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu operemo, te očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio narežemo na listiće, stavimo u lonac, prelijemo mlijekom, poklopimo i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
  2. Za to vrijeme operemo i očistimo jabuke, naribamo ih i ocijedimo (sok od jabuka ne bacamo).
  3. Prokuhanu bundevu stavimo u multipraktik, dodamo 2 jaja, šećer i vanilin šećer, gris, naribanu limunovu koricu, 50 ml vrhnja, poklopimo i sve zajedno dobro izradimo. Zatim u multipraktik dodamo ocijeđene jabuke, još jednom kratko sve zajedno izmiješamo i smjesa je gotova.
  4. Lisnato tijesto izvaljamo na debljinu pola cm i pomoću okruglog dijela kalupa za torte izrežemo krug. Izrezano tijesto premjestimo na dno kalupa za torte, nadjenemo ga pripremljenom smjesom od bundeve i poravnamo.
  5. U zdjelicu stavimo jedan žumanjak, ulijemo preostalo slatko vrhnje, sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu, te njome prelijemo smjesu od bundeve.
  6. Ovako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, 60-70 minuta.
  7. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi preko noći, te ga poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: