Torta od palente s bademima

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od palente s bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od palente s bademima.

Tradicionalni sastojci talijanske kuhinje: palenta i bademi spojili su se u ovoj božanstvenoj torti da Vam pokažu kako je jednostavnost najbolji recept. Samo jedan dodir amaretta i zatvorite li oči, okus ove torte će Vas prenijeti u Italiju...

Torta od palente s bademima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od palente s bademima. - maslac, šafran, šećer, palenta ((instant)), prašak za pecivo, bademi (mljevenih), jaje, liker od badema ((amaretto)), šećer u prahu, Prije svega, u zdjelicu stavimo šafran, ulijemo 1-2 žlice tople vode, promiješamo i ostavimo da se namoči. ; U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sastojke malo protisnemo vilicom da se povežu, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Zatim u zdjelu dodamo palentu, prašak za pecivo, mljevene bademe, umućena jaja, liker od badema (amareto), otopljeni šafran i sve zajedno dobro izmiješamo kuhačom. ; Gotovu smjesu premjestimo u okrugli i maslacem namašćeni kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga u kalupu još 30-ak minuta da se malo ohladi, zatim ga izvadimo, položimo na pladanj, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, u zdjelicu stavimo šafran, ulijemo 1-2 žlice tople vode, promiješamo i ostavimo da se namoči.
  2. U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sastojke malo protisnemo vilicom da se povežu, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu.
  3. Zatim u zdjelu dodamo palentu, prašak za pecivo, mljevene bademe, umućena jaja, liker od badema (amareto), otopljeni šafran i sve zajedno dobro izmiješamo kuhačom.
  4. Gotovu smjesu premjestimo u okrugli i maslacem namašćeni kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50-ak minuta.
  5. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga u kalupu još 30-ak minuta da se malo ohladi, zatim ga izvadimo, položimo na pladanj, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: