Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača

  • 90 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od puretine s pireom od krumpira i komorača.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo i operemo, komorač narežemo na trakice, a krumpir na kockice. Sada povrće stavimo u lonac s hladnom vodom i ostavimo ga da se moči.
  2. Zatim u čistu zdjelu stavimo mljevenu puretinu, začinimo majčinom dušicom, dodamo sjeckani peršin, posolimo, popaprimo, dodamo parmezan, krušne mrvice, protisnemo režanj češnjaka, dodamo jaja i sastojke dobro izmiješamo.
  3. Sada sastojke prelijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo smrznuti grašak i mrkvu i još jednom nježno izmiješamo.
  4. Dobivenu smjesu zatim premijestimo u namašćeni kalup za torte i ravnomjerno rasporedimo.
  5. Kada smo pripremili smjesu, komorač i krumpir stavimo kuhati, a tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
  6. Nakon poprilici sat vremena, tortu možemo izvaditi iz pećnice, a od komorača, krumpra i malo maslaca izraditi pire.
  7. Sada tortu narežemo, na tanjure za posluživanje slažemo pire od krumpira i komorača, dodamo kriške torte od puretine, ukrasimo s malo svježeg peršina i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: