Torta od sira (Cheesecake)

  • 150 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od sira (Cheesecake)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira (cheesecake).

Prhka podloga + kremasti nadjev od sira + malo strpljenja dok se torta na ispeče = idealan kolač čak i za svečane prilike. U Americi većina gradova ima svoju varijantu ove megapopularne slastice. Razlikuju se veličinom, visinom, pokojim sastojkom ili pak vrstom sira, ali jedno im je svima zajedničko: vole ga svi, od najmlađih pa sve do najstarijih.

Torta od sira (Cheesecake) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira (cheesecake). - krem sir, maslac, čajno pecivo, šećer, kiselo vrhnje, slatko vrhnje, aroma vanilije, jaje, U loncu rastopimo maslac i maknemo sa vatre. Čajno pecivo izmrvimo, dodamo maslacu, zatim dodamo žličicu šećera, sve zajedno izmiješamo, premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za kolače i poravnamo tucajući ravnim dnom čaše. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, 10 minuta.; Za to vrijeme u zdjelu stavimo kiselo vrhnje, kremasti sir, šećer i dobro izmiješamo ručnim mikserom na srednjoj brzini. ; U zasebnu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dva cijela jaja i tri žutanjka. Dobivenu smjesu postepeno dodajemo u smjesu sa sirom, stalno miješajući ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu. ; Temperaturu pećnice smanjimo na 125°C, te iz nje izvadimo kalup s izmrvljenim čajnim pecivom. ; Pripremljenu smjesu od sira ulijemo u kalup s čajnim pecivom, te ga malo protresemo da izađu mjehurići. ; Zatim kalup stavimo u pećnicu, u nešto veću posudu u koju ulijemo vruću vodu do pola visine. Ovako pripremljen kolač pečemo u posudi s vrućom vodom (parna kupelj), u pećnici zagrijanoj na 125°C, po prilici jedan sat. ; Zatim ugasimo pećnicu, otvorimo vrata na jednu minutu, zatvorimo pećnicu i tortu ostavimo da odstoji još jedan sat. ; Nakon toga, tortu zajedno s kalupom izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi na sobnu temparaturu i stavimo u hladnjak da se posve ohladi. ; Zatim tortu izvadimo iz kalupa, rub torte ukrasimo izmrvljenim keksima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu rastopimo maslac i maknemo sa vatre. Čajno pecivo izmrvimo, dodamo maslacu, zatim dodamo žličicu šećera, sve zajedno izmiješamo, premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za kolače i poravnamo tucajući ravnim dnom čaše. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, 10 minuta.
  2. Za to vrijeme u zdjelu stavimo kiselo vrhnje, kremasti sir, šećer i dobro izmiješamo ručnim mikserom na srednjoj brzini.
  3. U zasebnu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dva cijela jaja i tri žutanjka. Dobivenu smjesu postepeno dodajemo u smjesu sa sirom, stalno miješajući ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu.
  4. Temperaturu pećnice smanjimo na 125°C, te iz nje izvadimo kalup s izmrvljenim čajnim pecivom.
  5. Pripremljenu smjesu od sira ulijemo u kalup s čajnim pecivom, te ga malo protresemo da izađu mjehurići.
  6. Zatim kalup stavimo u pećnicu, u nešto veću posudu u koju ulijemo vruću vodu do pola visine. Ovako pripremljen kolač pečemo u posudi s vrućom vodom (parna kupelj), u pećnici zagrijanoj na 125°C, po prilici jedan sat.
  7. Zatim ugasimo pećnicu, otvorimo vrata na jednu minutu, zatvorimo pećnicu i tortu ostavimo da odstoji još jedan sat.
  8. Nakon toga, tortu zajedno s kalupom izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi na sobnu temparaturu i stavimo u hladnjak da se posve ohladi.
  9. Zatim tortu izvadimo iz kalupa, rub torte ukrasimo izmrvljenim keksima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: