Torta od sira, limuna i malina

  • 50 min
  • 12 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Torta od sira je slavni američki klasik, no toliko je fina da je stekla veliku popularnost u cijelom svijetu. Svakako je prvo što ćemo odabrati za osvježenje tijekom ljetnih vrućina, a vrlo je zahvalna po tome što se lako priprema.

Torta od sira, limuna i malina
Torta od sira, limuna i malina
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira, limuna i malina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pećnicu zagrijemo na 160 stupnjeva, a kalup promjera 23 cm premažemo omekšalim maslacem.
  2. Sir, jaja, slatko vrhnje, naribanu koricu od dva limuna i 5 žlica šećera izmiješamo mikserom sve do jednolične smjese.
  3. Zatim smjesu ulijemo u pripremljeni kalup te stavimo peći u pećnicu na 25-30 minuta.
  4. Nakon proteklog vremena kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, 2-3 sata.
  5. Zatim kolač stavimo u hladnjak i ostavimo da odstoji dva sata.
  6. Kada se kolač ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo, ukrasimo svježim malinama, preljevom od malina i listićima mente te poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: