Torta od špinata

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od špinata.

Sir feta potječe iz Grčke i proizvodi se od ovčjeg ili mješavine ovčjeg i kozjeg mlijeka, i to je važno znati, ali kad se pomiješa sa špinatom u ovom divnom receptu, više ništa nije važno.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Špinat očistimo, operemo i ocijedimo, maslac rastopimo, luk nasjeckamo, a jaja umutimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo špinat, tavu poklopimo i špinat pirjamo 7-8 minuta, dok malo ne omekša.
  4. Zatim luk i špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se malo ohlade.
  5. Za to vrijeme lisnato tijesto izrežemo na veličinu posude, 6 listova složimo na dno vatrostalne posude, tako da svaki premažemo rastopljenim maslacem i mlijekom.
  6. U zdjelu s ohlađenim špinatom dodamo feta sir i malo ga izgnječimo. Potom dodamo umućena jaja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenu smjesu rasporedimo preko listova tijesta u vatrostalnoj posudi i preko nje stavimo preostale listove tijesta, premazujući ih rastopljenim maslacem i mlijekom.
  8. Zatim tortu narežemo na romboide i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
  9. Torta je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: