Torta s agrumima

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Torta s agrumima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu s agrumima.

Torta dobrog naziva, ali vjerujte još boljeg okusa. Da vam uzalud ne objašnjavamo o kakvom se receptu radi, najbolje je da ga pogledate, pripremite i uživate u njemu.

Torta s agrumima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu s agrumima. - glatko brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, jaje, šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sok od naranče, limun (naribane korice), naranča (naribane korice), sok od limete, marcipan, U zdjelu s prosijanim brašnom, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.; U zdjelu iznad pare stavimo 150 g šećera, dodamo žumanjke i mikserom izradimo jednoličnu kremu. Zatim u kremu postupno uljevamo maslinovo ulje i miksamo dalje.; Potom ulijemo 40 ml narančina soka, dodamo naribane narančine i limunove korice i miksamo dalje. ; Zdjelu maknemo s vatre, u nju umiješamo suhu smjesu od brašna, dobro izmiješamo i premjestimo u maslacem namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Za to vrijeme napravimo preljev za tortu, tako što u tavu stavimo preostali šećer, ulijemo sok limete i preostali narančin sok i kada prokuha, kuhamo dok ne dobijemo sirup. ; Od marcipana i šećera umijesimo tijesto i izrežemo trakice za ukrašavanje torte. ; Ohlađeni kolač premažemo sirupom, ukrasimo trakicama od marcipana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s prosijanim brašnom, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.
  2. U zdjelu iznad pare stavimo 150 g šećera, dodamo žumanjke i mikserom izradimo jednoličnu kremu. Zatim u kremu postupno uljevamo maslinovo ulje i miksamo dalje.
  3. Potom ulijemo 40 ml narančina soka, dodamo naribane narančine i limunove korice i miksamo dalje.
  4. Zdjelu maknemo s vatre, u nju umiješamo suhu smjesu od brašna, dobro izmiješamo i premjestimo u maslacem namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  5. Za to vrijeme napravimo preljev za tortu, tako što u tavu stavimo preostali šećer, ulijemo sok limete i preostali narančin sok i kada prokuha, kuhamo dok ne dobijemo sirup.
  6. Od marcipana i šećera umijesimo tijesto i izrežemo trakice za ukrašavanje torte.
  7. Ohlađeni kolač premažemo sirupom, ukrasimo trakicama od marcipana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: