Torta s dimljenim lososom

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Torta s dimljenim lososom
Saznajte kako pripremiti tortu s dimljenim lososom u našem video receptu.

Torta... losos ... kavijar? Zvuči odlično. I jest odlično. Dimljeni losos širi svoje mirise iz buqueta od kopra. Prhko, aromatično, prava ofenziva na vaša osjetila - najbolja nagrada za vaše nepce.

Torta s dimljenim lososom - Saznajte kako pripremiti tortu s dimljenim lososom u našem video receptu. - losos (dimljeni), jaje, slatko vrhnje, šećer, brašno, suhi kvasac, voda, kopar, kavijar, limun, sol, papar, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta. ; Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude u kojoj ćemo ga peći. ; Tijesto umetnemo u posudu visine 2-3 cm i poravnamo sa rubom posude. ; Žumanjak poprskamo sa malo vode, promiješamo te premažemo složeno tijesto. Ostavimo da stoji još 10 minuta. ; Meso lososa usitnimo na komadiće i očistimo od kosti ukoliko ih nađemo, pomiješamo sa sitno nasjeckanim koprom, jajima, vrhnjem za kuhanje, izmiješamo te začinimo soli i paprom. ; U posebnoj posudi napravimo šlag od slatkog vrhnja te i njega umiješamo u smjesu od dimljenog lososa. ; Zgotovljenu smjesu prelijemo preko dignutog tijesta u posudi za pečenje. ; Tortu od dimljenog lososa pečemo na donjoj razini 25 minuta na 225 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta.
  2. Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude u kojoj ćemo ga peći.
  3. Tijesto umetnemo u posudu visine 2-3 cm i poravnamo sa rubom posude.
  4. Žumanjak poprskamo sa malo vode, promiješamo te premažemo složeno tijesto. Ostavimo da stoji još 10 minuta.
  5. Meso lososa usitnimo na komadiće i očistimo od kosti ukoliko ih nađemo, pomiješamo sa sitno nasjeckanim koprom, jajima, vrhnjem za kuhanje, izmiješamo te začinimo soli i paprom.
  6. U posebnoj posudi napravimo šlag od slatkog vrhnja te i njega umiješamo u smjesu od dimljenog lososa.
  7. Zgotovljenu smjesu prelijemo preko dignutog tijesta u posudi za pečenje.
  8. Tortu od dimljenog lososa pečemo na donjoj razini 25 minuta na 225 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: