Torta za zaljubljene

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta za zaljubljene
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu za zaljubljene.

Moćna torta za zaljubljene s lješnjacima i džemom od suhe smokve i naranče će sigurno podići raspoloženje i dati potrebnu energiju za ono što slijedi.

Torta za zaljubljene - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu za zaljubljene. - maslac, šećer, limun, jaje, mlijeko, voćna rakija (ili likera od naranče), lješnjaci (mljevenih), kakao (u prahu), cimet (u prahu), brašno (namjenskog), prašak za pecivo, džem od suhe smokve s narančom, šećer u prahu, U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo umućeno jaje, ulijemo voćnu rakiju, mlijeko, naribanu koricu limuna i sve dobro izmiješamo. ; Zatim uz stalno miješanje, postupno dodajemo šećer, mljevene pržene lješnjake, kakao u prahu i cimet u prahu. ; Kada smo dobili jednoličnu smjesu, postupno i uz stalno miješanje, dodamo mješavinu brašna i praška za pečenje. ; Potom smjesu premjestimo na dasku, još malo izradimo rukom, oblikujemo u kuglu, vratimo u zdjelu, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji jedan sat. ; Ohlađeno tijesto razvaljamo na debljinu 5 milimetara i njime obložimo kalup za torte. ; Tijesto u kalupu nadjenemo džemom, od viška tijesta izrežemo srca modelom za izrezivanje, i složimo ih po džemu. ; Ovako pripremljenu tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, premjestimo na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo umućeno jaje, ulijemo voćnu rakiju, mlijeko, naribanu koricu limuna i sve dobro izmiješamo.
  2. Zatim uz stalno miješanje, postupno dodajemo šećer, mljevene pržene lješnjake, kakao u prahu i cimet u prahu.
  3. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, postupno i uz stalno miješanje, dodamo mješavinu brašna i praška za pečenje.
  4. Potom smjesu premjestimo na dasku, još malo izradimo rukom, oblikujemo u kuglu, vratimo u zdjelu, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji jedan sat.
  5. Ohlađeno tijesto razvaljamo na debljinu 5 milimetara i njime obložimo kalup za torte.
  6. Tijesto u kalupu nadjenemo džemom, od viška tijesta izrežemo srca modelom za izrezivanje, i složimo ih po džemu.
  7. Ovako pripremljenu tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 175°C, 50-ak minuta.
  8. Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, premjestimo na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: