Tortelini s umakom od mljevenog mesa

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tortelini s umakom od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od mljevenog mesa.

Ako volite tjesteninu, ali i malo „konkretnija“ jela, onda je ovo pravi odabir za vas. Kuhani tortelini s finim preljevom od mljevenog mesa i bešamel umaka, sigurno vas neće razočarati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo mljeveno meso i povremeno miješajući, pržimo ga dok ne ispari tekućina koju meso ispusti i dok ne postane zrnato.
  3. Nakon 20-ak minuta prženja meso začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  4. Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo torteline i kuhamo ih po prilici četiri minute.
  5. Za to vrijeme u tavu s mesom ulijemo umak bešamel, promiješamo smanjimo vatru i kuhamo dok tortelini ne budu gotovi.
  6. Kuhane torteline procijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom od mljevenog mesa, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: