Tortelini s umakom od svježe rajčice

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tortelini s umakom od svježe rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od svježe rajčice.

Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a oblikom podsjećaju na pupak pa ih neki talijani tako i nazivaju „umbellico“. Ako uz njih pripremite svježi umak od svježih rajčica s mozzarellom i vi ćete se osjećati svježe.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice, mozzarellu narežemo na prutiće, a češnjak nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane rajčice, sušenu majčinu dušicu, sjeckani češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme torteline stavimo u vrelu i posoljenu vodu i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  4. Zatim toreline ocijedimo i premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih gotovim umakom od rajčica, preko svega rasporedimo prutiće mozzarelle, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: