Tortellini u umaku od slanine i poriluka

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tortellini u umaku od slanine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka.

Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari.
  5. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira.
  6. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute.
  7. Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: