Tortice s jabukama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tortice s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortice s jabukama.

Lisnato tijesto je vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca koje valjenjem i preklapanjem sadrži preko 700 unutarnjih listića, a ako te listiće malo razvaljamo, prekrijemo kriškama jabuka, posipamo šećerom u prahu i ispečemo u pećnici, dobiti ćemo prekrasnu i jednostavnu slasticu. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabuke operemo, ogulimo, izvadimo im srednji dio s košticama, narežemo ih na tanke listiće, stavimo ih u zdjelicu i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju.
  2. Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i preko njega razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra.
  3. Na tijesto rasporedimo naopako okrenute čajne tanjuriće i po njima izrežemo krugove iz tijesta.
  4. Dobivene oblike tijesta premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
  5. Zatim tijesta vilicom izbodemo 2 centimetra od ruba da se ne diže tijekom pečenja, preko njih lepezasto složimo listiće jabuka u krug, posipamo šećerom u prahu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu s džemom ulijemo 50 ml vode i izmiješamo sastojke.
  7. Gotove tortice izvadimo iz pećnice, premažemo ih mješavinom džema i vode i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.29
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: