Tradicionalna gibanica

  • 55 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Gibanica ili gužvara je slojevita pita sa sirom koja je raširena u hrvatskoj kuhinji i susjednim zemljama.

tradicionalna gibanica
Tradicionalna gibanica
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 70
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako se priprema Tradicionalna gibanica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Izgnječite sir i potom mu dodajte prethodno izmučena jaja.
  2. U dobivenu smjesu stavite prašak za pecivo, 0.5 dl ulja i sastojke dobro izmiješajte dok se masa ne sjedini.
  3. U sjedinjenu smjesu dodajte pola čaše mineralne vode.
  4. Lim za pečenje premažite s uljem. Ostatak ulja pomiješajte s 1 dl mineralne vode.
  5. Na dnu lima za pečenje poredajte dvije kore i premažite ih smjesom ulja i meneralne vode. Zatim uzmite koru po koru i zgužvanu utapajte u pripremljenu smjesu od sira i jaja. Natopljene kore slažite jednu do druge u lim za pečenje. Pripazite da vam kore nisu previše zbijene niti natopljene s previše fila.
  6. Kad popunite lim za pečenje zgužvanim korama, preklopite ih s još dvije kore, jednu preko druge.
  7. U zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite gibanicu oko 45 minuta.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 70
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: