Tradicionalni uskršnji doručak

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tradicionalni uskršnji doručak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tradicionalni uskršnji doručak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Peciva narežemo na kockice, premijestimo ih u čistu zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme šunku i slaninu narežemo na kockice.
  2. Zatim slaninu stavimo na nauljenu tavu, dodamo na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, kratko popržimo sastojke i po potrebi ulijemo malo ulja.
  3. Sada u tavu dodamo i šunku. Sve zajedno pržimo poprilici 1-2 minute, začinimo s malo majčine dušice, svježe mljevenim paprom i posolimo.
  4. Zatim ugasimo vatru, dodamo maslac i ostavimo da se rastopi. Kada pecivo omekša, u čistu zdjelu umutimo 4 jaja.
  5. Zatim jaja prelijemo preko peciva i dodamo šunku i pancetu koju smo prethodno pržili.
  6. Sada u smjesu dodamo i narezani zeleni dio mladog luka i sastojke nježno izmiješamo rukom.
  7. Zatim smjesu rasporedimo u maslacem namašćenu i brašnom posipanu vatrostalnu posudu.
  8. Ovako pripremljene sastojke stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  9. Nakon 40 minuta, naš uskršnji doručak je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: