Trlje u umaku od limuna i kadulje

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Trlje u umaku od limuna i kadulje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti trilje u umaku od limuna i kadulje.

Trlja je zbog svog jedinstvenog okusa najopjevanija riba još od davnih antičkih vremena kada se vjerovalo u njenu izuzetnu ljekovitost. Zvali su je mullidae (mullus na latinskom znači mekan). U umaku od limuna i kadulje trlja pliva bolje nego u moru. Evo jedne sasvim suvremene pjesme o trlji:

Trlja drlja na dnu mora,
Pijeskom bijelim more prlja,
Da ulovi račića,
da proguta crvića,
na dnu mora, na dnu mora,
drlja trlja, trlja drlja.

Trilje u umaku od limuna i kadulje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti trilje u umaku od limuna i kadulje. - riba trilja, limun, kadulja, češnjak, krumpir, peršin (sjeckanog), rajčica, bijelo vino, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, šećer, Krumpir u ljusci stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuha. ; Očišćenu i osušenu ribu posolimo i paprimo neposredno prije prženja. ; U tavi ugrijemo polovicu ulja, dodamo tri neočišćena režnja češnjaka i na jako vrućem ulju nakratko prepržimo ribu sa jedne i druge strane kako bi se stvorila korica. ; Nakon nekoliko minuta pečenja vadimo i stavljamo na toplo mjesto dok ne popržimo preostalu ribu. ; Za umak režemo rajčicu na kolute, natrgamo listove kadulje i peršina i nožem ih usitnimo. ; Za kraj stavljamo svu ribu i pripremljeni umak u tavu i kratko pirjamo. ; Rajčicu i ribu stavljamo na tanjur, a umaku dodamo sok od limuna, bijelo vino, češnjak i maslac te ga kuhamo dok se ne poveže i ne dobije sjaj. ; Po želji još malo začiniti sa soli i paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir u ljusci stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuha.
  2. Očišćenu i osušenu ribu posolimo i paprimo neposredno prije prženja.
  3. U tavi ugrijemo polovicu ulja, dodamo tri neočišćena režnja češnjaka i na jako vrućem ulju nakratko prepržimo ribu sa jedne i druge strane kako bi se stvorila korica.
  4. Nakon nekoliko minuta pečenja vadimo i stavljamo na toplo mjesto dok ne popržimo preostalu ribu.
  5. Za umak režemo rajčicu na kolute, natrgamo listove kadulje i peršina i nožem ih usitnimo.
  6. Za kraj stavljamo svu ribu i pripremljeni umak u tavu i kratko pirjamo.
  7. Rajčicu i ribu stavljamo na tanjur, a umaku dodamo sok od limuna, bijelo vino, češnjak i maslac te ga kuhamo dok se ne poveže i ne dobije sjaj.
  8. Po želji još malo začiniti sa soli i paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 1.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: