Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od lisnatog tijesta punjene špinatom i mozzarellom.

Iako je špinat izuzetno zdrava namirnica, ne preporuča se bubrežnim bolesnicima. Stoga ako se ne smatrate bolesnima pogledajte, skuhajte i uživajte jedući ove fine trokutiće.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće, mozzarellu narežemo na kockice, jaje umutimo, češnjak narežemo na listiće, luk nasjeckamo, a špinat operemo, očistimo i grubo narežemo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša.
  3. Nakon 2 minute dodamo narezan špinat, posolimo ga i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta, povremeno miješajući.
  4. Zatim špinat premjestimo u cjedilo i ostavimo da se ohladi, a višak tekućine ocijedi.
  5. Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra i narežemo ga na kvadrate veličine 10 x 10 centimetra.
  6. Potom rubove kvadrata tijesta premažemo umućenim jajetom, tijesta nadjenemo žlicom ocijeđenog špinata, dodamo malo prženih pinjola, prstohvat sušenog bosiljka, 3-4 kockice mozzarelle, rubove tijesta preklopimo i spojimo tako da dobijemo oblik trokuta, premjestimo ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i premažemo umućenim jajem.
  7. Tako pripremljene trokute od tijesta stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta.
  8. Nadjeveni trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: