Tuna alla Siracusana

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna alla Siracusana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznato sicilijansko jelo Tuna alla Siracusana.

Ovaj specifičan način pripremanja tune potiče iz sicilijanskog gradića Siracusa. Tuna je vrlo važna za ekonomiju tog starog mediteranskog gradića, a izuzetno ju cijene i na svome tanjuru. Specifičnost ovog recepta je i upotreba Kardamoma, biljke koja dolazi iz Indije i pripada porodici đumbira. Njene sjemenke su ljutkaste i jelima daju unikatnu aromu.

Tuna alla Siracusana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznato sicilijansko jelo Tuna alla Siracusana. - tuna (file tune u komadu), češnjak, kardamom, papar (u zrnu), luk, bijelo vino (suhog), voda, vinski ocat, rajčica (sjeckane), mediteranske trave (mješavina), maslinovo ulje, sol, File tune, u komadu, malim nožićem izbodemo na nekoliko mjesta sa svih strana. Izbodena mjesta ispunimo sa polovicama češnjia češnjaka. ; Na kuhinjskoj dasci pomiješamo sol, mljeveni papar, zdrobljeno sjemenje kardamoma i mješavinu sušenih mediteranskih trava, te ravnomjerno rasprostremo. ; File tune sa svih strana uvaljamo u začine da se ravnomjerno oblože. U tavu dodamo 5 žlica maslinovog ulja, na trakice narezan luk pa na njemu sa svih strana popržimo tunu. ; U zdjeli pomiješamo bijelo vino, vodu, vinski ocat i ocijeđene sjeckane rajčice. Dobivenim umakom prelijemo meso, poklopimo i na srednjoj vatri sve zajedno pirjamo još desetak minuta. Poslužujemo toplo ili hladno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File tune, u komadu, malim nožićem izbodemo na nekoliko mjesta sa svih strana. Izbodena mjesta ispunimo sa polovicama češnjia češnjaka.
  2. Na kuhinjskoj dasci pomiješamo sol, mljeveni papar, zdrobljeno sjemenje kardamoma i mješavinu sušenih mediteranskih trava, te ravnomjerno rasprostremo.
  3. File tune sa svih strana uvaljamo u začine da se ravnomjerno oblože. U tavu dodamo 5 žlica maslinovog ulja, na trakice narezan luk pa na njemu sa svih strana popržimo tunu.
  4. U zdjeli pomiješamo bijelo vino, vodu, vinski ocat i ocijeđene sjeckane rajčice. Dobivenim umakom prelijemo meso, poklopimo i na srednjoj vatri sve zajedno pirjamo još desetak minuta. Poslužujemo toplo ili hladno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: