Ukuhane mini rajčice

  • 45 min
  • 8 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Ukuhane mini rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice.

Mini rajčice kao zimnica? Da, i to je moguće! Istina je da zahtijevaju malo strpljenja jer ih je potrebno guliti, ali rezultat bi vas mogao jednostavno oduševiti. Možete ih koristiti umjesto maslina iz staklenke, jednako su slane, ali još i sočnije!

Ukuhane mini rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice. - rajčica (mini), češnjak, bosiljak, celerov list, šećer, papar, sol (krupne, morske), maslinovo ulje, Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. ; Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo. ; U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute. ; Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku. ; Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta.
  2. Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo.
  3. U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute.
  4. Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku.
  5. Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 1.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: