Umak od školjaka i škampa

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Umak od školjaka i škampa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa.

Kada želite raditi jelo od morskih plodova, uvijek se postavlja problem namirnica. Nije ih moguće kupiti baš u svakoj trgovini, pa zato kada naiđete na svježe školjke vongole, nemojte ih propustiti. U kombinaciji sa repićima škampa (koji mogu biti i smrznuti), one tvore fini i lagano ljetni umak koji se dobro slaže sa različitim vrstama tjestenine.

Umak od školjaka i škampa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa. - vongole, repova škampi, mrkva, stabljika celera, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, rajčice pelati, špagete, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. ; Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju. ; Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta. ; Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu. ; Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti.
  2. Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju.
  3. Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta.
  4. Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu.
  5. Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: