Uskršnji kolač s marelicama i bademima

  • 140 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Uskršnji kolač s marelicama i bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti uskršnji kolač s marelicama i bademima.

Izdašni uskršnji kolač s marelicama i bademima mora pronaći put do Vašeg blagdanskog stola. Pitate se zašto? Pa zato jer je odličan! Pogledajte video.

Uskršnji kolač s marelicama i bademima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti uskršnji kolač s marelicama i bademima. - marelice iz konzerve ((kompot)), bademi (sjeckanih), maslac (omekšalog), brašno, mlijeko, šećer, jaje, gris, liker od badema, šećer u prahu, bademi, limun, sol, U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo polovicu šećera, prstohvat soli i mikserom dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo umućeno jaje i mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Potom u smjesu prosijemo brašno i žlicom izmiješamo sastojke. Smjesu premjestimo na dasku i dlanovima umijesimo jednolično tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji 60 minuta. ; U vrelo mlijeko dodamo gris i kuhamo tri minute, stalno miješajući pjenjačom. Kuhani gris prelijemo u zdjelu i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme od bjelanjaka, prstohvata soli i polovicom preostalog šećera istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu s mlakim grisom dodamo žumanjke i dobro izmiješamo. Zatim ulijemo liker od badema, promiješamo, dodamo marelice narezane na tanke trakice, sjeckane bademe i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom dobro umiješamo trećinu čvrstog snijega od bjelanjaka, a zatim i preostali snijeg koji nježno umiješamo, te smjesu stavimo na stranu. ; Tijesto razvaljamo u oblik jajeta, debljine jednog centimetra, i premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje. ; Zatim tijestu malo podignemo rubove, po njemu rasporedimo smjesu, posipamo listićima badema te preostalim šećerom, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi.; Od šećera u prahu i žlice limunovog soka napravimo glazuru, s njom ukrasimo kolač i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s omekšalim maslacem dodamo polovicu šećera, prstohvat soli i mikserom dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo umućeno jaje i mikserom izradimo jednoličnu smjesu.
  2. Potom u smjesu prosijemo brašno i žlicom izmiješamo sastojke. Smjesu premjestimo na dasku i dlanovima umijesimo jednolično tijesto. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji 60 minuta.
  3. U vrelo mlijeko dodamo gris i kuhamo tri minute, stalno miješajući pjenjačom. Kuhani gris prelijemo u zdjelu i ostavimo da se malo ohladi.
  4. Za to vrijeme od bjelanjaka, prstohvata soli i polovicom preostalog šećera istučemo čvrsti snijeg.
  5. U zdjelu s mlakim grisom dodamo žumanjke i dobro izmiješamo. Zatim ulijemo liker od badema, promiješamo, dodamo marelice narezane na tanke trakice, sjeckane bademe i sve zajedno dobro izmiješamo.
  6. Potom dobro umiješamo trećinu čvrstog snijega od bjelanjaka, a zatim i preostali snijeg koji nježno umiješamo, te smjesu stavimo na stranu.
  7. Tijesto razvaljamo u oblik jajeta, debljine jednog centimetra, i premjestimo na papir za pečenje, na lim za pečenje.
  8. Zatim tijestu malo podignemo rubove, po njemu rasporedimo smjesu, posipamo listićima badema te preostalim šećerom, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta.
  9. Gotov kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi.
  10. Od šećera u prahu i žlice limunovog soka napravimo glazuru, s njom ukrasimo kolač i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: