Vafli od batata

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Vafli od batata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle od batata.

Ovaj recept za vafle kombinacija je američkog načina pripreme u kojem je kvasac zamijenjen praškom za pecivo, te skandinavskog načina, koji diktira srcoliki oblik vafla. Dodatak batata čini ih sočnim i daje im određenu "masu", pa stoga vafli pripremljeni na ovaj način čine jedan ukusan i zasitni doručak.

Vafli od batata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle od batata. - batati, brašno, prašak za pecivo, slatko vrhnje, maslac, limun, jaje, sol, šećer u prahu, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Omekšale batate premjestimo u zdjelu i ispasiramo. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; U novu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo šećer u prahu, rastopljeni maslac, malo naribane limunove korice, pasirane batate i izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući dodajemo mješavinu suhih sastojaka i izradimo smjesu nešto gušću od smjese za palačinke. ; Jaja razbijemo i od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Gotovu smjesu, ulijevamo u pekač za vafle, te ih ovisno o modelu i radnoj temperaturi pečemo do zlatno-smeđe boje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta.
  2. Omekšale batate premjestimo u zdjelu i ispasiramo.
  3. U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
  4. U novu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo šećer u prahu, rastopljeni maslac, malo naribane limunove korice, pasirane batate i izmiješamo sastojke.
  5. Zatim, stalno miješajući dodajemo mješavinu suhih sastojaka i izradimo smjesu nešto gušću od smjese za palačinke.
  6. Jaja razbijemo i od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu.
  7. Gotovu smjesu, ulijevamo u pekač za vafle, te ih ovisno o modelu i radnoj temperaturi pečemo do zlatno-smeđe boje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: