Varivo od buće

  • 50 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Varivo od buće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od buće.

Tradicionalno jelo kakvo su pripremali naši stari, od buće, rajčica, kiselog vrhnja i još ponečega, zacijelo će vas oduševiti, a kako se sprema pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, a češnjak protisnemo.
  2. Naribanu buću premjestimo u zdjelu, posolimo ju, prelijemo octom i stavimo na stranu.
  3. U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
  4. Nakon tri-četiri minute prženja dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo naribanu buću, kim, kopar, povrtni dodatak jelima, narezanu rajčicu, promiješamo i sve zajedno, povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  5. Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
  6. Za to vrijeme u zdjelu s kiselim vrhnjem prosijemo brašno i dobro izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
  7. Nakon 10-ak minuta kuhanja u lonac ulijemo mješavinu kiselog vrhnja i brašna, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri.
  8. Lonac maknemo s vatre i varivo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: