Varivo od kelja s hrenovkama

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama.

Zdravo i jednostavno ukusno varivo od mladog kelja, a da i mesojedi dođu na svoje, dodali smo i hrenovke. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša.
  4. Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute.
  5. Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: