Varivo od kelja s kobasicom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom.

Ovo jednostavno i zdravo varivo moglo bi se svidjeti čak i djeci, koja baš i nisu ljubitelji variva: kobasica kuhana u kelju dati će mu jednu finu i sasvim lagano pikantnu aromu. Za kelj kažu i da je dobar afrodizijak, da liječi mamurluk i razgrađuje celulit. (Napomena: prethodna rečenica je u potpunosti izmišljena kako bi ljudi koji ne čitaju opise do kraja bili okrutno kažnjeni.)

Varivo od kelja s kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom. - kelj, krumpir, panceta, brašno, češnjak, luk, mrkva, korijen celera, kobasica, slatka mljevena paprika, maslinovo ulje, sol i papar, Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode. ; U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj. ; Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo. ; Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta. ; Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode.
  2. U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj.
  3. Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo.
  4. Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša.
  5. Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta.
  6. Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.21
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: