Varivo od leće sa safaladom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od leće sa safaladom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od leće sa safaladom.

Leća je izuzetno zdrava mahunarka koju nažalost ne koristimo baš često u svojoj prehrani. Porijeklom je iz Azije, kao i mnoge druge mahunarke, a bogata je vitaminom B. Safalada u varivu zadovoljit će i ljubitelje mesa, no slobodno ju probajte izostaviti - obrok će biti jednako ukusan i zasitan!

Varivo od leće sa safaladom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od leće sa safaladom. - leća, luk, korijen celera, korijen peršina, mrkva, svinjska mast, brašno, kobasica (safalade), voda, sol i papar, Leću očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; U tavi na malo svinjske masti kratko popržimo sitno sjeckan luk, celerov korijen i mrkvu. Dodamo brašno i pustimo da se malo zarumeni. Sve zajedno zalijemo vodom i dodamo ocijeđenu leću. ; Kuhamo dvadesetak minuta, nakon toga leću popaprimo i u nju stavimo kuhati safalade. Nakon još deset minuta, jelo je gotovo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Leću očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
  2. U tavi na malo svinjske masti kratko popržimo sitno sjeckan luk, celerov korijen i mrkvu. Dodamo brašno i pustimo da se malo zarumeni. Sve zajedno zalijemo vodom i dodamo ocijeđenu leću.
  3. Kuhamo dvadesetak minuta, nakon toga leću popaprimo i u nju stavimo kuhati safalade. Nakon još deset minuta, jelo je gotovo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: