Varivo od prokulica s hrenovkama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo od prokulica s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od prokulica s hrenovkama.

Ovo izuzetno kremasto varivo dokazuje da i prokule i hrenovke mogu biti najbolji prijatelji. Zagrijat će vas od glave do pete, a za one koji su toliko sretni da se vraćaju umorni sa cjelodnevnog skijanja, ovo jelo biti će pravi lijek. Pazite kod začinjavanja, jer sir, hrenovke i jušna kocka u sebi sadrže dosta soli.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice.
  2. U visokom loncu pomiješamo narezan krumpir i prokulu, podlijemo juhom od kocke (mesna ili povrtna) i mlijekom. Začinimo solju i paprom.
  3. Varivo kuhamo na srednjoj temperaturi, poklopljeno oko 20 minuta.
  4. Zatim u varivo dodajemo topivi sir i uz lagano miješanje ga otopimo.
  5. Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin, na kolutiće narezane hrenovke, po potrebi još začinimo solju i paprom i pustimo da varivo još jednom zavrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: