Varivo s mahunama i mesom

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Varivo s mahunama i mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo s mahunama i mesom.

Mahune treba znati iskoristiti na sve moguće načine pa stoga, bilo da imate svježe mahune pri ruci ili da ste si kupili vrećicu zamrznutih, svakako provjerite što Vam u ovom receptu nudimo jer se radi o krepkom i ukusnom jelu za hladnije dane.

Varivo s mahunama i mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo s mahunama i mesom. - mahune (zamrznutih), junetina (bez kosti), brašno, luk, lovorov list, češnjak, senf, koncentrat rajčice, slatka mljevena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U ugrijanu tavu ulijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Za to vrijeme meso začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i sve zajedno izmiješamo. ; Zatim kockice mesa uvaljamo u brašno i stavimo ih pržiti na omekšali luk. ; Nakon 2-3 minute u lonac ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom i povremeno miješajući po prilici 40 minuta. ; Potom umiješamo mahune i na srednje jakoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovo varivo s mahunama i mesom rasporedimo u tanjure, preko njega stavimo po žlicu milerama i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu ulijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  2. Za to vrijeme meso začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i sve zajedno izmiješamo.
  3. Zatim kockice mesa uvaljamo u brašno i stavimo ih pržiti na omekšali luk.
  4. Nakon 2-3 minute u lonac ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom i povremeno miješajući po prilici 40 minuta.
  5. Potom umiješamo mahune i na srednje jakoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
  6. Gotovo varivo s mahunama i mesom rasporedimo u tanjure, preko njega stavimo po žlicu milerama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: