Veganski tortilja sendvič

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Veganski tortilja sendvič
U našem video receptu saznajte kako pripremiti veganski tortilja sendvič.

Sendvič bi po definiciji, kažu znalci, u svome sastavu trebao imati neku vrstu kruha ili peciva. A s obzirom da se tortilje još nazivaju i "meksičkim kruhom", odlučili smo da se ovo jelo također može nazvati sendvičem. Idealno je za vegane koji su do sada imali problema na meksičkim večerama - jer čak i povrtna meksička jela vrlo često u sebi imaju mliječne sastojke, koji su također životinjskog porijekla.

Veganski tortilja sendvič - U našem video receptu saznajte kako pripremiti veganski tortilja sendvič. - tortilla (kupovne), luk, češnjak, tikvice, paprika (svježe), rajčica (mini), kukuruz (iz konzerve), maslinovo ulje, sojin jogurt (ili sojinog vrhnja), čili papričica (mljevene), peršin (sjeckani), sol i papar, Tikvice i paprike operemo, očistimo i narežemo na kockice. Mini rajčice operemo i narežemo na četvrtine. Kukuruz iz konzerve ocijedimo. ; U posebnu zdjelu dodamo sojin jogurt ili vrhnje, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, mljevenu čili papričicu, prstohvat soli te dobro izmiješamo. ; Na vrućem maslinovom ulju popržimo sitno sjeckan luk i pirjamo dok ne opusti. ; Zatim dodajemo narezane tikvice i papriku, kukuruz iz konzerve začinimo solju i paprom, pirjamo još 2-3 minute, maknemo sa vatre. ; Tortilje kratko ugrijemo u tavi ili mikrovalnoj pećnici i još tople, s jedne strane premazujemo pripremljenim umakom od soje i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; Zatim svaku punimo pripremljenim nadjevom i sa nekoliko krišaka mini rajčice.; Tortilje savijamo u željeni oblik te savijeni dio probodemo čačkalicom kako bi zadržale oblik sendviča. Poslužimo tople.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice i paprike operemo, očistimo i narežemo na kockice. Mini rajčice operemo i narežemo na četvrtine. Kukuruz iz konzerve ocijedimo.
  2. U posebnu zdjelu dodamo sojin jogurt ili vrhnje, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, mljevenu čili papričicu, prstohvat soli te dobro izmiješamo.
  3. Na vrućem maslinovom ulju popržimo sitno sjeckan luk i pirjamo dok ne opusti.
  4. Zatim dodajemo narezane tikvice i papriku, kukuruz iz konzerve začinimo solju i paprom, pirjamo još 2-3 minute, maknemo sa vatre.
  5. Tortilje kratko ugrijemo u tavi ili mikrovalnoj pećnici i još tople, s jedne strane premazujemo pripremljenim umakom od soje i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
  6. Zatim svaku punimo pripremljenim nadjevom i sa nekoliko krišaka mini rajčice.
  7. Tortilje savijamo u željeni oblik te savijeni dio probodemo čačkalicom kako bi zadržale oblik sendviča. Poslužimo tople.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: