Vegetarijanski chilli

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Vegetarijanski čili
Saznajte kako pripremiti vegetarijanski čili u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žutu i crvenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kockice, mrkvu narežemo na polumjesece, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na njega stavimo sjeckani luk i malo ga posolimo. Odmah zatim dodamo narezanu mrkvu i sastojke na srednje jakoj vatri pržimo da malo omekšaju.
  3. Za to vrijeme u mužar stavimo kumin, izmrvimo ga i dodamo u tavu s lukom i mrkvom. Kada luk i mrkva malo omekšaju, a kumin počne puštati miris, preko njih protisnemo režnjeve češnjaka i izmiješamo sastojke.
  4. Sada možemo nasjeckati sušenu rajčicu na trakice. Dodamo nasjeckanu rajčicu u tavu i ubrzo zatim u tavu dodamo pelati rajčicu koju malo izgnječimo.
  5. Sve zajedno posipamo crvenom mljevenom paprikom. Sada, kada paprika počne ispuštati miris, dodamo narezane šampinjone i sve zajedno dalje pirjamo.
  6. Nakon 7-8 minuta kada su šampinjoni počeli puštati tekućinu, u tavu dodamo narezanu žutu i crvenu papriku, kratko izmiješamo sastojke i začinimo čilijem s morskom soli.
  7. Sada u tavu ulijemo pasiranu rajčicu i dalje pirjamo dok se rajčica dobro ne upije. Kada smo dobili gusti povrtni umak u tavu dodamo crveni i bijeli grah.
  8. Sada ulijemo povrtnu juhu, sve zajedno posipamo bulgurom, izmiješamo sastojke, poklopimo i dalje kuhamo na laganoj vatri.
  9. Nakon 10 do 15 minuta jelo je gotovo, možemo ga poslužiti te po želji ukrasiti svježim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: