Vegetarijanski quiche

  • 80 min
  • 8 porcije
  • Niskokalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa

Quiche je posebna vrsta francuskog slanog specijaliteta s prhkim tijestom kojemu se dodaje nadjev na bazi jaja i vrhnja. Ovaj lagani vegetarijanski quiche prepun je talijanskih okusa i savršen je izbor za obrok na otvorenom.

vegetarijanski-quiche
Vegetarijanski quiche
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako pripremiti ukusni vegetarijanski quiche s pečenom rajčicom, bosiljkom i parmezanom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kako bi napravili tijesto, ubacimo brašno i narezani maslac u zdjelu i mijesimo rukama dok se potpuno ne pomiješaju.
  2. Dodamo 8 žlica hladne vode i nastavimo miješati dok se svi sastojci ne pomiješaju pa od tijesta napravimo kuglu. Tijesto možemo koristiti odmah ili zamrznuti za kasniju uporabu.
  3. Razvaljamo tijesto na ravnoj površini (prethodno na nju pospemo malo brašna) dok ne dobijemo krug malo veći od posude u kojoj ćemo peći quiche.
  4. Prebacimo tijesto u okruglu posudu za pečenje tako da vrhovi tijesta malo prelaze preko ruba posude. Napravimo malu kuglicu od komadića tijesta i njome uguramo tijesto do rubova posude.
  5. Stavimo u hladnjak ili zamrzivač na 20 minuta. Za to vrijeme zagrijemo pećnicu na 180°C.
  6. U malenu posudu za pečenje ubacimo mini rajčice, polijemo s malo maslinovog ulja i začinimo po želji (sol i papar). Stavimo rajčice u pećnicu (na donju razinu).
  7. Vilicom lagano izbodemo tijesto, prekrijemo masnim papirom za pečenje i napunimo keramičkim kuglicama za pečenje.
  8. Pečemo "na slijepo" 20-ak minuta a zatim maknemo kuglice i papir i pečemo još 5-10 minuta dok tijesto ne dobije smeđu boju.
  9. U isto vrijeme kad izvadimo posudu s tijestom iz pećnice izvadimo i rajčice.
  10. Dok se tijesto i rajčice peku u velikoj zdjeli umutimo jaja. Postepeno dodajemo vrhnje a zatim umiješamo bosiljak i začine.
  11. Kada je tijesto gotovo prekrijemo dno polovinom naribanog parmezana, dodamo rajčice, izlijemo kremu od jaja te na kraju prekrijemo ostatkom naribanog parmezana.
  12. Pečemo 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Kad je gotovo ostavimo da se ohladi, odrežemo višak tijesta i izvadimo iz posude.
  13. Na kraju nabacamo ostatak bosiljka i serviramo izrezano na kriške.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: