Vinska krem juha

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Vinska krem juha
Saznajte kako pripremiti vinsku krem juhu u našem video receptu.

Vinska krem juha idealno je predjelo u hladnim zimskim danima. Da bi doživljaj bio potpun, obavezno uz nju poslužite kockice preprženog tosta.

Vinska krem juha - Saznajte kako pripremiti vinsku krem juhu u našem video receptu. - bijelo vino, temeljac mesne juhe, vrhnje za kuhanje, jaje, tost, maslac, cimet (u prahu), sol, bijeli papar, U lonac debelog dna ulijemo bijelo vino, dodamo sol, papar, mesni temeljac i kuhamo 3-5 minuta. ; U zdjelu stavimo 3 žutanjka, dodamo vrhnje za kuhanje, te pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu, uz stalno miješanje, dodamo u juhu, dok ne postane kremasta. ; Kriškama tosta odrežemo koru, sredinu narežemo na kockice i kratko ih ispržimo u tavi na maslacu. ; Juhu ulijemo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, začinimo prstohvatom cimeta u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac debelog dna ulijemo bijelo vino, dodamo sol, papar, mesni temeljac i kuhamo 3-5 minuta.
  2. U zdjelu stavimo 3 žutanjka, dodamo vrhnje za kuhanje, te pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu, uz stalno miješanje, dodamo u juhu, dok ne postane kremasta.
  3. Kriškama tosta odrežemo koru, sredinu narežemo na kockice i kratko ih ispržimo u tavi na maslacu.
  4. Juhu ulijemo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, začinimo prstohvatom cimeta u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 35
Rating: 4.46
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: