Wiener zwiebelrostbraten – pečeni odrezak s lukom na bečki način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način.

Zahvaljujući Austro-Ugarskoj Monarhiji u austrijskoj se kuhinji prepoznaju obilježja njemačke, švicarske, mađarske, turske, slovenske, hrvatske, francuske, španjolske, nizozemske, talijanske, srpske i židovske kuhinje, a ukoliko želite kušati pravo bečko jelo, pogledajte video i uživajte.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo batom za meso, a luk narežemo na kolutove.
  2. Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
  3. Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu.
  4. Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinski ocat, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, pjenjačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj.
  5. Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje.
  6. Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i pjenjačom miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, nadjenemo prženim kolutima luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: