Zabaione sa sladoledom od vanilije

  • 20 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Zabaione sa sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione sa sladoledom od vanilije.

Zabaione je desert za odrasle (sadrži alkohol), porijeklom je iz Torina i nastao je u 16. stoljeću. Autor recepta, franjevački svećenik Pascquale de Baylon, proglašen je svecem 1690. (ali ipak vjerojatno za neke druge zasluge). San Baylon, odnosno sveti Bayon, s vremenom se pretvorio u "zabajone".

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, dodamo 5 žumanjaka, šećer u prahu i ručnim mikserom, na srednjoj brzini, izradimo jednoličnu kremu.
  2. Zatim posudu s kremom premjestimo iznad pare i miksamo dalje na većoj brzini, polako ulijevajući pjenušac.
  3. Nakon 6-7 minuta ulijemo aromu vanilije, još malo promiješamo i posudu maknemo s pare.
  4. Na tanjure rasporedimo dobivenu pjenicu, preko nje stavimo kuglice sladoleda, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: