Zagorski štrukli na dva načina

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zagorski štrukli na dva načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina.

Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke.
  2. Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  3. Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta.
  5. Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: